tiistai 30. syyskuuta 2014

Syksy tuli ja huomio kiinnittyy väkisinkin valaistukseen, joka on meidän kodissa vielä täysin hakusessa. Siellä täällä roikkuu muutamia valaisimia vaatimattomilla luumen luvuilla. Liian hämärää.  jos ei nyt hätäisesti muuta niin Tehokkaampia polttimoita täytyy ainakin hankkia ehdottomasti.
On se vaan niin että valaistus on yksi tärkeimpiä asioita sisustamisessa. Todellakin.

3 kommenttia:

 1. Hei Elina!

  Mukava lukea sinun inspiroivaa blogia! Aivan upea Lato teillä! :) Meilläkin on haaveissa rakentaa Lato parin vuoden sisällä, joten minua kiinnostaisi lukea blogistasi hieman teidän rakennus budjetista ja onko ollut budjetti ystävällisempää rakentaa enemmän itse? Miten urakka on mennyt?

  Sitten minua kiinnostaisi mikä malli Ladon mallistosta tämä on, ja teittekö paljon muutoksia siihen? Oletteko olleet tyytyväisiä Kannustaloon? :) Kuinka valmiiksi otitte talon firmalta?

  Yt ja vastauksesta kiitollinen kohtuullisen budjetin haluava Emma :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) harvakseltaan tätä kerkiää kiireisen kotiarjen, töiden ja raksan keskellä päivitteleen, mutta aina sillon tällöin yritän jotain lisäillä. Kauheen perinpohjaisesti en ole raksasta jaksanut kertoa, mutta kun kerran kysyt niin voin kyllä vastata. Eli Ladon malli on 189. mitään suurempia muutoksia ei tehty pohjaratkaisuun. olin siihen ihan tyytyväinen.tykkään kovasti että keittiö ja olohuone on sijoitettu keskelle taloo ja makkarit talon päätyihin. ainoo mikä siirrettiin niin oli tuo kodinhoitohuone, joka oli sijoitettu kuraeteisen yhteyteen. Paljon jätettiin myös asioita pois kuten taloon kuuluvat portaat(rumat, eikä sopineet talon henkeen ollenkaan+että olivat kalliit), listat jne. Kannustalolta tuli seinäelementit ikkunoineen ja katto ruoteisiin asti . talon pohjat, Perustukset eikä lattiavalu kuulunut pakettiin. Kattopellit ja muut rakennusmateriaalit(saunan panelit, väliseinälevyt yms.) toimitettiin kyllä tontille. Lämmitysmuodoksi otettiin maalämpö. meidän budjetti oli n. 200 000 pelkän talon osalta mutta niin kuin siinä aina melkein käy niin pikkuisen on valitettavasti mennyt yli :O mutta iso säästö on ollut se että ollaan itte tehty melkein kaikki mitä pystytään. Mieheni on maanrakennusalan ammattilainen joten talon pohjien kaivuussa ja perustusten osalta säästettiin huimasti. Täytyy myöntää että Rankkaa on ollut ja vaatii pitkää pinnaa kun jaloissa pyörii vielä 6 lasta :) välillä miettii että kun oltais otettu vaan avaimet käteen -juttu , mutta toisaalta nyt me saadaan just semmonen koti kun me halutaan. pystytään tekeen vielä muutoksia spontaanisti tässä rakennellessa :) kauhee duuni, mut kyllä, tässä todella säästää rahaa.

  Onnea Ladon rakentamiseen sitten kun sen aika on. Todellakin voin suositella! kaikessa ksinkertaisuudessaan kaunis talo :)

  -Elina


  VastaaPoista
 3. kauheen sekava sepustus mutta toivottavasti sait jonkun tolkun asiasta :D

  VastaaPoista